Expect innovation

Expect
innovation

Alltsedan Samsonite grundades 1910 har vi tillverkat väskor av hög kvalitet som är gjorda för att hålla länge och för att möta resenärernas behov över hela världen. Samsonite är ledande inom väskbranschen när det gäller användning av nya material, skapandet av ikoniska designs och förbättra komforten kontinuerligt. Längs vägen har Samsonite varit först på plats med många nyheter som alla är grundade i traditionen av innovation.

En livshistoria
En livshistoria

När Jesse Shwayder grundade Samsonite® 1910 i Denver var resande förbehållet en liten exklusiv skara människor: de som hade råd att upptäcka världen. I och med denna exklusivitet var resande en högkvalitativ upplevelse, från själva transporten till servicenivån, och även de tillbehör som behövdes för att transportera personliga tillhörigheter. Samsonite är ett av de äldsta märkena i resebranschen, och företaget har fortsatt att utnyttja sitt hantverk och nyskapararv under de senaste 110 åren, för att skapa snygga bagagelösningar av hög kvalitet för världsresenären.

Under tiden har Samsonite gått från ett familjeföretag till ett dynamiskt & världsledande väskföretag med starka varumärken.

19

10

1910

Jesse Shwayder, företagets grundare, formger den ursprungliga väskan i träd på nytt, med metalldetaljer och förstärkta hörnskydd. Resultatet är en iögonfallande resväska som är så robust att den tål att stå på den.

41

1941

Streamlite™

Streamlite var en innovativ modell som bestod av en träram täckt med ett lätt, pappersliknande fibermaterial med råläderegenskaper för att uppnå ett läderliknande effekt. Den avsmalade formen blev en klassiker inom väskbranchen.

58

1958

Silhouette™

Den mest avancerade produkt tills dess, i en ny modern form med förbättrat design för att klara allt från slitage till svåra väderförhållanden under resans gång.

63

1963

Classic Attaché

Den första dokumentväskan, tillverkat i ABS, framtagen för en ny generation affärsmän. Den avskalade väskan blev snabbt symbolisk för 60-talets Mad Men-stil.

69

1969

Saturn™

Saturn är den första polypropylenväskan som startar en framtid med "injection moulding" vilket resulterar i lättare resväskor för att möta den stora efterfrågan efter sådana. Saturn kollektionen var den bästa kombinationen av lättvikt & slitstyrka hittills.

74

1974

Silhouette - första resväska på hjul

Introduktionen av hjul på Silhouette väskans ram kom att förändra bagagevärlden för alltid. Väskan revolutionerade resekomforten och bekvämligheten och blev därmed den perfeka väskan för de som reste mycket.

86

1986

Oyster™

Oyster var den första resväskan med trepunktslåssystem, vilket gjorde produkten extra robust och säker. Väskan blev en store succé på en gång. Med 140.000 sålda produkter på första året var Oyster den snabbast säljande resväskan i alla tider.

94

1994

Ziplite™

Med introduktionen av Ziplite - Samsonites första resväskor i polypropylen som stängdes med dragkedja - kombinerade Samsonite fördelarna av både hårda och mjuka resväskor. Kollektionen blev en stor succé och efterfrågan för hårda resväskor med dragkedja större.

98

1998

Xylem™

Samsonites första aluminiumresvsäka. Den matchande attaché-väskan var med i James Bond filmen "The World Is Not Enough" där den användes för att bära på mängder av kontanter runt Europa.

20

04

2004

Samsonite lanserar modellen Spinner, resväskan med 4 hjul, som kan manövreras i alla riktningar och rullas smidig vid sidan av resenäreren. Denna innovation förbättrade mobiliteten och komforten för resenärer på ett radikalt sätt, då det nu var mycket lättare och smidigare att förflytta sig & sin väska.

08

2008

Cosmolite®

Samsonite lanserar Cosmolite som svar på marknadens stora efterfrågan efter slitstarkare & lättare resväskor. Cosmolite var den lättaste och slitstarkaste Samsonite väskan som ännu hade utvecklats. Väskans design - inspirerad av snäckor - blev en stor succé och kollektionen vann i fortsättning många designpriser så som Red Dot Award "Best of the Best".

18

2018

Hållbara resväskor

Samsonite introducerar över hela världen 23 kollektioner som är tillverkade i återvunnet polypropylen eller Recyclex™, ett vävt tyg gjort av 100% återvunna plastflaskor.

19

2019

S'Cure ECO Green Grey Edition

"Green Grey"-upplagan av S'Cure ECO är våra första resväskor där återvunnet plastavfall har återanvänts. Resväskornas skal tillverkas i återvunnet polypropylen av hushållsavfall. På så sätt blir material som är för värdefullt för att slängas högkvalitativa och funktionella produkter.

20

2020

110-års jubileum

Redo för nästa kapitel: vi firar vårt 110-års jubileum med helt nya kollektioner.