Var uppmärksam!
FALSKA WEBBSIDOR & SOCIALA MEDIER-KONTON

Samsonite är ett varumärke med mycket gott rykte och värde. Det innebär att vi ofta utsätts för bedrägeriförsök och många försök att lura våra kunder genom att använda våra varumärken och bilder. Den vanligaste formen av bedärgeri på internet är sk phishing också kallat nätfiske.

Den vanligate bluffen på internet kallas för "Phishing" en form av nätkriminalitet där kunder luras att ge ut sin känsliga information, tex kredikortsinformation. Dessa falska webbplatser och sociala media-inlägg erbjuder mycket fördelaktiga erbjudanden på våra produkter vilka aldrig kommer att levereras till dig.

Var uppmärksam och vaksam kring webbplatser som har ett liknande utseende som den officiella Samsonitewebbplatsen. Den officiella webbplatsen www.samsonite.se garanterar dig en trygg och säker shoppingupplevelse.

Var vaksam över falska Facebook-sidor som liknar det officiella Samsonite-kontot.

Vi arbetar aktivt med Meta Hjälpcenter för att blockera och få bort dessa falska sidor, profiler och konton. Vi råder dig att vara försiktig när du handlar online. Dessa falska webbsidor kan se ut som våra officiella, med logotyp och bilder på våra produkter, men i själva verket är det falska sidor med felaktiga domännamn eller webbadresser.

Så här anmäler du en falsk Facebook-profil:

  • Gå till Facebook-sidan och klicka på … uppe till höger
  • Välj "Hitta support eller anmäl sida"
  • Välj ”Agerar med falsk identitet”
  • Välj ”Ett företag”
  • Skriv Samsonite och välj vår riktiga sida (markerad med en blå ikon)

Vi på Samsonite agerar tillsammans med berörda myndigheter för att blockera, stoppa och kontrollera dessa bedrägliga webbplatser. Tyvärr verkar det omöjligt att helt uttrota dessa sajter och vi råder dig att vara vaksam över vilka webbshoppar du handlar på.

Om du på något sätt upptäcker att du hamnat i en bluff eller på en bluffsida uppmanar vi dig att omedelbart ta kontakt med polisen. Klicka här för att komma till polisen.

TIPS & TRICK _ SÅ UNDVIKER DU PHISHING

Kontrollera webbplatsens URL. Falska länkar härmar den officiella webbplatsen URL men innehåller onödiga ord (tex rabatt) eller genom att använda en mindre felstavning. Du kan också kontrollera webplatsens kontaktinformation. Om sidan inte tydligt visar adress, email eller annan kontaktinformation kring hur du kan nå dem är det troligen en tvivelaktig webbplats. Ifall du är osäker på om det är en officiell Samsonite webbplats, har vi en lista på alla våra officiella webplatser på www.samsonite.com
I social media, kontrollera alltid att kontot/ profilen är verifierad. Det ser du enkelt genom att Samsonites officiella social media konton är märkt med en blå bock. Var också extra uppmärksam på i ögonfallande och erbjudanden med stora rabatter i social media. Om det verkar vara för bra för att vara sant, är det antagligen det.
Var uppmärksam på påträngande reklam. Om en webbplats har mycket pop-up annonser med tidsbegränsade erbjudanden där du uppmanas att köpa nu innan erbjudandet tar slut, så bör en varnande klocka ringa hos dig. Om det direkt i pop-upfönstret uppmanar dig till att fylla i login-information (så som lösenord) eller till och med kreditkortsnummer, är du med största sannolikhet på en phishing-sida.
Vad för betalningsmöjligheter finns på webbplatsen du är på? Om enda betalningsmöjligheten är via banköverföring så är detta ett tecken på att du bör vara misstänksam. Normalt är att en verifierad webbplats erbjuder flera olika möjligheter till betalning och detta brukar webbplasten vara tydlig med vilka det är. Banköverföring brukar inte vara en av dem.
Var också uppmärksam på språket på webbplasten. Att det är rättstavat och rätt gramatik på den. Även om falska sidor blir allt bättre på att se ut som en verifierad sida är det troligt att du hittar fel i texten. Det betyder att sidan är snabbt uppsatt för att snabbt kunna tjänas pengar på den.

Observera att Samsonite inte kan hållas ansvarig för inköp som görs på falska webbplatser eller något krav som uppstår på grund av deltagande i sådana webbplatser. Tveka inte att kontakata oss om du är osäker på en webbplats eller har fråga. Du kontaktar oss på customer.care@samsonite.com